Fizioterapie

HomeFIZIOTERAPIE

CONSULTAȚII MEDICALE

 Fie că este vorba de o vizită profilactică, din inițiativă proprie sau există o recomandare pentru urmarea unui program de kinetoterapie, evaluarea motrică joacă un rol esențial în stabilirea obiectivelor și mijloacelor de tratament și nu acela de diagnosticare.

In timpul sedinței de evaluare se stabilește o primă interacțiune între terapeut, copil și părinte/pacientul adult, specialistul având o discuție preliminară pentru a obține informații referitoare la istoricul medical al pacientului și obiceiurile zilnice, facându-și o imagine mult mai clară asupra posibilelor probleme în dezvoltarea motorie.

Consultații oferite pentru: ORTOPEDIE, NEUROLOGIE, REUMATOLOGIE

  • RECUPERARE MEDICALĂ 120 LEI
  • EVALUARE FUNCȚIONALĂ POSTURALĂ150 LEI

SERVICII FIZIOTERAPIE

KINETOTERAPIE

Kinetoterapia desemnează terapia prin mişcare, fiind cunoscută și sub denumirile de gimnastică medicală sau gimnastică de recuperare. Se bazează pe exerciții fizice cu grade diferite de complexitate adaptate fiecarui pacient pentru a ajuta la menținerea stării sale de sănătate, la prevenirea deficiențelor fizice și la recuperarea funcţiilor organismului afectate de anumite boli

ERGOTERAPIE

Ergoterapia e o metodă de terapie/tratament nemedicamentoasă care are un rol important în reabilitarea și reinserția socio-profesională a persoanelor cu dizabilități funcționale. Ea se ocupă de procesul de recuperare/reabilitare a capacităților copiilor și adulților care prezintă dizabilități senzorio-motorii, tulburări de dezvoltare psihomotrică, dar și dificultăți în desfășurarea activităților de zi cu zi.

ELECTROTERAPIE

Electroterapia se poate dovedi o resursă imporantă acolo unde metodele convenționale de tratament nu sunt la fel de eficiente. De asemenea, electroterapia poate folosi în accelerarea procesului de vindecare acolo unde s-au produs leziuni tisulare.

MASAJ

În timp ce masajul terapeutic este deseori relaxant, scopul final al sesiunilor de masaj diferă în funcție de afecțiunea tratată. De exemplu, o persoană care merge la kinetoterapeut pentru recuperarea de după o accidentare trebuie să meargă și la masaj în scopul relaxării musculare, al îmbunătățirii tonusului muscular și al flexibilității. De asemenea, masajul este foarte important în durerile acute sau cronice de spate.